اجرای ایزوگام برای هر مکانی متفاوت است و معمولا این تفاوت وابسته به زیر ساختها می باشد. یعنی هرچه زیر ساختهای مکان برای نصب ایزوگام مناسب باشد، این کار راحتتر انجام می شود و هرچه زیر ساخت ها پایین تر از حد معمول باشند، اجرای این کار با زمان و هزینه بیشتری انجام می شود. در این مقاله ما قصد داریم شما را با اجرای ایزوگام و نحوه به همراه انواع مراحل این کار آشنا کنیم. پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا در کنار یکدیگر به صورت اختصاصی به این موضوع بسیار مهم اشاره ای داشته باشیم.
اجرای ایزوگام چگونه انجام می شود؟
ایزوگام باید به نحوهای درست اجرا شود. یعنی اگر این کار اشتباه انجام شود و یا بیدقتی در آن وجود داشته باشد، میتوان گفت برای شخصی که این کار انجام میشود تبعات بدی را با خود به همراه دارد. یک “اجرای ایزوگام” درست شامل نکات نصب است که باید آن را رعایت کرد. نکات نصب ایزوگام عبارت اند از:
- لوازم مورد نیاز که شامل کفش چرم ساق بلند، جارو، کمچه، ماله بند کشی، تیغ موکت بری فلزی و دیگر موارد پیرامون این موضوع.
- رعایت نکات مهم به هنگام اجرای ایزوگام که شامل انواع مراحل می باشد.
پس از این که این دو نکته را رعایت کردید، به سراغ مراحل نصب ایزوگام برای محل مورد نظر میروید.
ابتدا باید سطح را کاملا با آب و جارو تمیز کرده و از هرگونه کثیفی آن را دور نگهدارید و سپس زیر سازی لازم را انجام دهید. مرحله بعدی که بسیار حائز اهمیت است، استفاده از قیر یا پرایمر است تا ایزوگام بهتر عمل کند. پس از آن اندازه گیری را شروع کنید و سپس به اندازه مورد نیاز رولهای ایزوگام را باز کنید. حالا نصب را انجام دهید.
تمامی این مراحل باید به درستی انجام شود و اشتباه در یک مرحله میتواند بسیار وقت گیر باشد. در این مراحل می توان گفت مرحله تمیز کاری و زیر سازی بسیار مهم است. اگر پشت بامی ترک داشته باشد و شما قبل از انجام ایزوگام این ترک را تعمیر نکنید، ایزوگام میتواند به دیگر قسمتهای خانه آسیب برساند و در مرحله تمیز کاری نیز، اگر به درستی انجام نشود ممکن است شیء در زیر ایزوگام قرار گرفته و نحوه کار را دچار مشکل کند.
اجرای ایزوگام چه مراحلی دارد؟
در قسمت قبلی به شما مراحل استاندارد نصب ایزوگام را ارائه دادیم. حال در این قسمت قصد داریم به صورت یک به یک به این مراحل بپردازیم و شما را با آن ها به صورت اختصاصی آشنا کنیم.
- مرحله اول، تمیز کردن. برای این که در سطح زیر عایق اشیایی وجود نداشته باشد که از کار جلوگیری کند، باید حتما قبل از انجام کار سطح زیری با آب و جارو کاملا تمیز شود.
- مرحله دوم، زیرسازی. همان طور که اشاره شد، زیرسازی یکی از مهمترین قسمتهای ایزوگام میباشد. اگر زیرسازی به درستی انجام نشود در گذر زمان شاهد مشکلات بسیاری هستیم که برای فرد به وجود میآید.
- مرحله سوم، استفاده از قیر یا پرایمر. این مرحله برای قسمتهایی است که زیرساخت خوبی ندارند و افراد برای این که بتوانند زیر ساخت خوبی برای مکان ایجاد کنند از قیر یا پرایمر استفاده میکنند.
- مرحله چهارم، اندازه گیری. اندازه گیری یکی از مهمترین مراحل ها میباشد زیرا به فرد این موضوع را ارائه میدهد که تا چه اندازه احتیاج به مواد ایزوگام دارد.
- مرحله پنجم و ششم، باز کردن رول ایزوگام و نصب. این کار نیز جزء مراحل آخری ایزوگام میباشد. رول ایزوگام به هیچ عنوان نباید به یک باره باز شود و تمامی ایزوگام بر روی زمین بیوفتد بلکه باید به آرامی این کار انجام شود.
هزینه اجرای ایزوگام چقدر است؟
هزینه اجرای ایزوگام برای هر مکان متفاوت می باشد و همچنین مواردی دیگر نیز وجود دارد که بر روی این مورد تاثیراتی را قرار میدهد. به صورت کلی برای این که ایزوگامی را بر روی پشت بام خانههای خود قرار دهید، هزینه ها به صورت هر متر مربع محاسبه میشود. یعنی به عنوان مثال یک ایزوگام خود هر متر مربع بین 30 تا 70 هزار تومان برای شما هزینه دارد.
در کنار آن شما باید هزینههای دیگر مانند انواع عایق کاری، لکه گیری و دیگر موارد را نیز در این زمینه در نظر بگیرید. هر یک از این موارد تاثیراتی را بر روی قیمت ایزوگام ها قرار میدهند. موضوع بعدی، دستمزد افرادی است که برای “اجرای ایزوگام” دریافت میکنند. هر فرد دستمزد متفاوتی را کسب می کند و این موضوعی است که شما باید با شخص در ابتدا طی کنید و همچنین از شرکت مورد نظری که اقدام به خریداری ایزوگام کرده و از برای او نصب استفاده میکنید نیز این موضوعات را مطلع شوید.
پس به طور کلی اگر بخواهیم نتیجهای را در این قسمت برای خود داشته باشیم، باید بگوییم که هزینه اجرا ایزوگام با توجه به انواع موارد هایی که به شما عزیزان ارائه دادیم، متفاوت است و میتواند از یک هزینه پایین به یک هزینه بالا قابل تغییر باشد، پس با در نظر داشتن تمامی شرایطی که به شما ارائه دادیم، این یک براورد هزینه ای درستی را در این زمینه برای خود داشته باشید.
آموزش نحوه اجرای ایزوگام
اگر بتوانید از راه درست آموزش نصب ایزوگام را ببینید، میتوانیم به شما بگوییم که وارد یک کسب و کار بسیار سودمند میشوید. ایزوگام کردن کاری است که همواره برای شما وجود دارد و به هیچ عنوان از بین نمیرود زیرا ساخت و ساز همواره وجود دارند و هر سازه احتیاج به ایزوگام دارد تا از از رطوبت و نم زدگی در امان باشد. پس زمانی که بتوانید به این شغل وارد شوید، درواقع میتوانید بگویید که به عنوان فردی خبره در حال انجام دادن کاری هستید که یکی از رکن های اصلی ساختمان ها میباشد و تقریبا بدون وجود آن زندگی کردن در این سازه غیر ممکن است.
شما میتوانید برای این که اطلاعاتی را در زمینه نحوه اجرا ایزوگام داشته باشید، از طریق انواع سایت های مرتبط به مشاهده کردن فیلم این آموزش بپردازید و سپس وارد کلاسهای تخصصی در این زمینه شوید. این کار باعث میشود شما قبل از تصمیم گیری نهایی با این کار آشنا شده و شده و سپس تصمیمی را در این بین برای خود بگیرید که به شما در پا گذاشتن در مسیر درست کمک کند. پس مشاهده کردن فیلم های آموزشی در کنار مطالعه کردن سایتها و انواع کتابهای مختلف در این زمینه میتواند کمک های بسیاری را به شما ارائه دهد.
در هنگام اجرای ایزوگام به چه نکاتی باید توجه کرد؟
زمانی که شما بخواهید مکانی را ایزوگام کنید، همان طور که در عنوانهای قبلی به این موضوع اشاره کردیم، باید نکاتی را مد نظر قرار بدهید تا بتوانید به خوبی اجرای درستی را در زمینه ایزوگام ارائه دهید. این موارد میتواند از توجه به مکانی که در حال ایزوگام آن هستید شروع شود تا به مواردی دیگر پیرامون این موضوع برسد.
به عنوان مثال، شما حتما باید به عنوان فردی که قرار است ایزوگامی را بر روی یک مکان ارائه دهید، به این موضوع توجه داشته باشید که این ایزوگام باید بر روی سطحی بدون هیچ گونه ترک خوردگی اعمال شود و درواقع هر نوع ترک خوردگی می تواند مشکلات بسیاری را در این زمینه به وجود آورد و باعث شود تا پیامد های ناگواری به سازه وارد شود. پس فردی که برای اجرای ایزوگام انتخاب میشود باید به مکان دقت فراوانی داشته باشد.
بهترین زمان برای اجرای ایزوگام چه موقعی است؟
اگر برای شما این سوال پیش آمده است که چه زمانی میتواند بهترین زمان برای انجام ایزوگام پشت بام باشد، ما فصل تابستان را به شما معرفی میکنیم که بهترین زمان در این فصل ماه مرداد و شهریور میباشد. در فصل تابستان شما میتواند مشاهده کنید که به راحتی سریعا رطوبت ایزوگام خشک شده و موجب میشود تا چسبندگی بسیار بالایی به سقف خانه ایجاد کند.
البته ناگفته نماند که اگر نتوانستید در فصل تابستان پشت بام خانه خود را ایزوگام کنید، میتواند در روزهای اول ماه پایین این کار را انجام دهید. این روزها نیز هنوز مانند روزهای تابستان دارای گرما میباشد، اما اگر در منطقه ای هستید که بارندگی در آن جا زیاد است، پیشنهاد میکنیم تنها فصل تابستان را برای ایزوگام کردن برای خود قرار دهید زیرا اگر رطوبت به ایزوگام خشک نشده برسد، باعث به وجود آمدن مشکلات بسیاری میشود.