بررسی انواع ایزوگام و مقایسه آنها

در سال های گذشته و پیش از تولید ایزوگام، برای عایق بندی رطوبتی ساختمان ها از آسفالت و قیرگونی استفاده می کردند. این روش مشکلات و معایب خاص خود را داشت. اما پس از مدتی با تولید ایزوگام و با توجه به مزایای زیاد این محصول، عایق بندی ساختمان ها در مراحل مختلف از مرحله‌ی پی و فونداسیون تا ایزولاسیون دیوارها، همچنین عایق کاری سرویس های بهداشتی و پشت بام ها و غیره توسط این محصول صورت میگرفت. ایزوگام ها انواع مختلفی دارند و هرکدام از انواع آن کارایی و خاصیت های خاص خود را دارند، برای آشنایی با انواع ایزوگام و دانستن خصوصیات آنها در ادامه این مقاله با ما همراه باشید. 

قیمت ایزوگام دلیجان
برای اطلاعات بیشتر از قیمت ایزوگام دلیجان کلیک کنید
البرز ارغوان

انواع ایزوگام ها

ایزوگام ها انواع مختلفی دارند و برای مصارف متفاوتی به کار می روند. “انواع ایزوگام” بر اساس نوع مواد اصلی تشکیل دهنده، تعداد لایه ها و نوع روکش و موارد دیگر تقسیم بندی می شود. اما در ادامه به تقسیم بندی ایزوگام ها بر اساس ماده تشکیل دهنده می پردازیم. تا در هنگام خرید ایزوگام بتوانید به درستی نوع ایزوگام مناسب برای کار خود را تشخیص دهید.

انواع ایزوگام ها

انواع ایزوگام بر اساس ماده تشکیل دهنده

یکی از مهم ترین تقسیم بندی های انواع ایزوگام بر اساس مواد اولیه تشکیل دهنده آن است. بر این اساس ایزوگام ها به دو نوع تقسیم می شوند. ایزوگام پیلمری و ایزوگام دمیده ، فراموش نکنید که قیمت این ایزوگام ها نیز بر روند انتخاب شما تاثیر خواهد گذاشت پیشنهاد میکنیم که قیمت ها را با قیمت ایزوگام دلیجان مقایسه کنید.

ایزوگام پلیمری

در ایزوگام های پلیمری ماده اصلی تشکیل دهنده آنها، قیر خالص 60 تا 70 است و این قیر از تقطیر نفت خام در پالایشگاه تولید می شود. در اثر حرارت دادن نفت خام در پالایشگاه، بنزین، حلال های نفتی، نفت گاز، نفت چراغ و دیگر روغن های سبک آن در برج های تقطیر جدا شده و در گرمای بیش از حدود 380 درجه در فشار عادی قیر آن باقی می ماند که به صورت نیمه جامد یا جامد است. علاوه بر قیر خالص 60 -70 در تویلد این نوع ایزوگام، مواد دیگری نیز به کار می رود مانند پلی استر، پودر تالک، پلاستیک پشت لایه ایزوگام، مواد APP درجه یک و دو، فیلم پلی اتیلن، لایه آلومینیوم 14 تا 16 میکرون، پوشال گونی پلاستیکی در دستگاه ساخت پلیمر مخلوط و پخته می شود. ترکیب تمامی این مواد با هم لایه ای مستحکم به وجود می آورد که از نفوذ هر گونه رطوبت پیشگیری می کند. حاصل پخت این مواد مایع پلیمر است که در اصطلاح عامیانه شیره ی ایزوگام نیز نامیده می شود. سپس در خط تولید ایزوگام به لایه ی ایزوگام تبدیل می شود. ایزوگام پلیمری نسبت به ایزوگام دمیده طول عمر و دوام بیشتری دارد و از مقاومت بیشتری نیز برخوردار است.

ایزوگام دمیده

قیر ماده اصلی تشکیل دهنده ایزوگام دمیده است. این قیر نسبت به قیر خالص، درجه نفوذ کمتری دارد. علاوه بر این، قیر دمیده که درجه نرمی بیشتری نسبت به قیر خالص دارد، نسبت به تغییرات دما نیز حساسیت کمتری در مقایسه با قیر خالص دارد. قیر دمیده از دمیدن هوا به یک مازوت یا نفت کوره ای به دست می آید. به این صورت که هوای داغ به دمای 200 تا  300 درجه سانتی گراد توسط لوله های سوراخ دار به محفظه حاوی مازوت دمیده می شود. در اثر انجام این فرایند، اتم های هیدروژن که در مولکول های هیدروکربورها موجود است، با اکسیژن هوا ترکیب میشود و با تشکیل آب، عمل بسپارش صورت می گیرد و بعد از عمل بسپارش، تبدیل به قیر دمیده می شود.

 این قیر به افزایش هیچ ماده ای نیاز ندارد و به صورت مستقیم وارد دستگاه خط تولید ایزوگام می شود. علاوه بر قیر دمیده، مواد دیگری مانند، پلی استر، تیشو، الیاف، پلاستیک پشت لایه ایزوگام، لایه آلومینیوم 14 تا 16 میکرون و پودر تالک نیز در تولید ایزوگام دمیده به کار می رود. این ایزوگام در ساختمان سازی چندان کاربردی ندارد و در مکان هایی با رطوبت کم و تغییر زیاد درجه حرارت به کار می رود. بنابراین بیشتر در باتری اتومبیل، اندودکاری و ساخت ورق های پوشش بام استفاده می شود. این ایزوگام در مقایسه با ایزوگام پلیمری از کیفیت کمتری برخوردار است و طول عمر کوتاه تری نیز دارد و  قیمت ایزوگام دمیده نیز از پلیمری کمتر است.

ایزوگام دمیده

انواع ایزوگام بر اساس لایه های تشکیل دهنده

یکی دیگر از تقسیم بندی های انواع ایزوگام بسته به انواع لایه و تعداد آنها مشخص می شود. بر این اساس ایزوگام ها به سه دسته تقسیم می شود که شامل این موارد می شود. 

ایزوگام تک لایه

ایزوگام های تک لایه تنها از یک لایه پلی استر سوزنی ساخته می شود. در نتیجه دارای ضخامت کم و انعطاف پذیری بالایی است و بیشتر برای عایق بندی داخلی به کار می رود. به طور کلی این ایزوگام بیشتر برای عایق کاری مکان هایی که عایق کاری آنها ملازم انعطاف بالایی است، مانند مکان های قوسی شکل به کار می رود. لازم به ذکر است که این ایزوگام بیشتر برای عایق کاری قسمت هایی که دارای رطوبت کم هستند مناسب است. قیمت ایزوگام تک لایه به دلیل داشتن لایه های کمتر مناسب تر است.

ایزوگام دو لایه

این نوع ایزوگام که از دو لایه از جنس تیشوی نخ دار و پلی استر ساخته شده است، با توجه به وجود الیاف شیشه در کنار پلی استر از مقاومت بالاتری در مقایسه با ایزوگام تک لایه برخوردار است. الیاف شیشه که به آنها تیشو نیز گفته می شود سبب مقاومت بیشتر ایزوگام ها و مانع خم شدن آنها می شود. همچنین این ایزوگام جذب قیر بیشتر و استحکام بسیار زیادتری دارد. ایزوگام های دو لایه از طول عمر بالایی برخوردار اند و در انواع صنایع نیز بیشترین کاربرد را دارند. ایزوگام دو لایه بیشتر برای عایق کاری در مناطق مرطوب و سردسیر توصیه می شود. خرید ایزوگام دو لایه می تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. چرا که به دلیل داشتن کیفیت بیشتر کارایی بالاتری نیز از خود ارائه میدهد.

انواع ایزوگام بر اساس نوع روکش

یکی دیگر از تقسیم بندی های ایزوگام ها بر اساس نوع روکش پوشش دهنده ی آن می باشد. بر این اساس ایزوگام ها به چهار دسته تقسیم می شوند.

ایزوگام با روکش آلومینیومی

در تولید این نوع ایزوگام، یک لایه روکش آلومینیومی بر روی سطح عایق کشیده می شود تا مقاومت ایزوگام در مقابل نور خورشید افزایش یابد. این روکش بیش از 85 درصد گرما را منعکس میکند و از لایه ی اصلی ایزوگام در مقابل اشعه ماوراء بنفش نیز محافظت می کند. این روکش ها با توجه به ویژگی هایی که دارند بیشتر در مکان هایی استفاده می شوند که در معرض تابش نور خورشید است. به طور کلی ایزوگام با روکش آلومینیومی بیشتر برای پشت بام ساختمان ها استفاده می شود. ایزوگام دلیجان یک نمونه با کیفیت از این ایزوگام می باشد. قیمت ایزوگام دلیجان نیز با توجه به کارایی که دارد بسیار مناسب است.

ایزوگام بدون روکش آلومینیومی (پودری)

این نوع ایزوگام همانطور که از نامش معلوم است دارای روکش آلومینیومی نمی باشد و به جای آن از پودر معدنی در تولید آنها استفاده شده است. ایزوگام پودری که از یک لایه پلی استر سوزنی و لایه تیشو نخ دار اشباع شده با قیر و اصلاح کننده های APP تشکیل شده است؛ از داخل با نایلکس و از سمت خارج با پودر معدنی پوشیده شده است. روند نصب ایزوگام این نوع بیشتر برای مکان هایی که در معرض نور خورشید نمی باشند استفاده می شود. 

ایزوگام طرح دار

ایزوگام طرح دار که به آن ایزوگام رنگی نیز گفته می شود، با روکش های طرح دار رنگی یا چایی پوشانده شده اند. از این ایزوگام های زیبا که دارای طرح های آجری، چمنی، شش ضلعی و همچنین طرح پارکت و سنگ هستند برای عایق کاری نمای بیرونی ساختمان استفاده می شود.

ایزوگام با روکش سنگ ریزه

این نوع از انواع ایزوگام ها با سنگریزه های طبیعی پوشانده شده اند و با توجه به زیبایی این روکش ها بیشتر در مکان هایی که تردد بالا دارند استفاده می شود. از این ایزوگام برای عایق کاری نما و پشت بام ساختمان کاربرد دارد چرا که زیبایی خاصی را به این مکان ها می دهد.

این مطلب رو به اشتراک بگذار...

Telegram
WhatsApp
Twitter
Call Now Button09122878029