انواع عایق رطوبتی چیست و چه کاربردی دارند؟

انواع عایق­های رطوبتی به پوشش ­هایی می گویند که ساختمان را در برابر نفوذ آب و رطوبت حفاظت می کند. این عایق­ها به صورت لایه­هایی با ضخامت مختلف می باشند که به شکل مربع، پودر، رولی یا صفحه­ای در ابعاد مختلف در بازار موجود است. این عایق­ها از مواد مختلف تولید  میشوند و ب توجه به میزان ترکیبات خود در مکان­های مختلف کاربرد دارند. این ترکیبات نقش اساسی در عملکرد و پوشش دهی عایق­ ها ایفا می کنند. در ادامه این مقاله در رابطه با انواع عایق رطوبتی صحبت می کنیم.

قیمت ایزوگام
برای اطلاعات بیشتر درباره قیمت ایزوگام کلیک کنید
قیمت ایزوگام

انواع عایق رطوبتی

یکی از عواملی که سبب ایجاد خسارت به ساختمان و عمر ساختمان می شود، نم و رطوبت می باشد. به همین دلیل عایق­بندی ساختمان در برابر رطوبت خیلی مهم و ضروری است. عایق­کاری به معنای ایجاد یک پوشش محافظ برای پشت بام، کف، دیوار در برابر نفوذ آب و رطوبت است. رطوبت از طریق خاک و یا به خاطر بارندگی ممکن است از بدنه یا سطح دیوار و یا زمین و پی جذب ساختمان شود. استفاده از عایق رطوبتی برای کنترل کردن رطوبت منازل نیز به کار می رود. نم و رطوبت تاثیر نامناسبی بر روی ساختمان می گذارد. جذب رطوبت توسط دیوار سبب متورم شدن روکش­ های گچی، ترک­خورده و رشد قارچ و کپک می شود.

گاهی اوقات ورود آب به سطوح ساختمان در زمستان عاملی برای یخ­زدگی می باشد و اجزای نماکاری مانند سنگ، آجر و یا اندودها را فرسوده و تخریب می کند. همچنین رطوبت باعث زنگ­ زدگی فلزات می شود و عاملی برای پوسیدگی چوب­ های به کار رفته در ساختمان محسوب می شود.دانستن انواع عایق رطوبتی می تواند برای جلوگیری از این خسارات به ما کمک کند.

انواع عایق رطوبتی

انواع عایق رطوبتی بر اساس روش اجرا

عایق­های رطوبتی بر اساس روش اجرا معمولا به دو گروه تقسیم می شوند. عایق رطوبتی گرم اجرا و عایق رطوبتی سرد اجرا.

عایق رطوبتی گرم اجرا

انواع عایق رطوبتی گرم اجرا مانند ایزوگام، قیرگونی در زمان اجرا، برای چسبیده شدن به لایه زیرین، به گرم نمودن و شعله احتیاج دارند.

عایق رطوبتی سرد اجرا

عایق رطوبتی MCI و عایق رطوبتی RCI در گروه عایق­های رطوبتی سرد اجرا هستند، زیرا با مخلوط کردن جزء پودری و مایع می توان نسبت به اجرای این دست از عایق­های رطوبتی با استفاده از قلم مو و غلطک رنگرزی اقدام کرد.

انواع عایق رطوبتی بر اساس نوع مواد تشکیل دهنده

“انواع عایق رطوبتی” بر اساس نوع مواد تشکل دهنده شامل عایق قیروگونی، عایق ایزوگام، عایق رطوبتی پیش ساخته، عایق رطوبتی مایع، عایق پلیمری پاششی و غیره باشد.

عایق قیرگونی

این نمونه از جمله عایق ­های رایج مورد استفاده در کشور است. از مزایای استفاده از این روش می توان به خاصیت چسبندگی بالا، نفوذناپذیری در برابر آب و مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی نیز اشاره کرد. البته این عایق نیز درکنار مزایایی که دارد، دارای معایبی نیز هست. معایبی مانند تجزیه در دمای بالا و تغییر شکل در برابر فشار می باشد

 

عایق ایزوگام

عایق ایزوگام یک لایه از پیش ساخته است . جهت نصب ایزوگام به سطح مورد نظر از چسباننده ­های مخصوص استفاده می کنند. این عایق لایه­ ای از الیاف مصنوعی و قیر است که مانع از رسیدن آب و رطوبت به سطح زیرین خود می شود. ایزوگام وزن بسیار سبکی دارد و از انعطاف­پذیری بالایی برخوردار است. این پوشش که به صورت رول به بازار عرضه می شود مقاومت بالایی در برابر انبساط و انقباض دارد و دچار پوسیدگی نمی شود و عمر مفید آن 10 سال است. ایزوگام ­ها انواع مختلفی دارند و برای مکان­های مختلفی از ایزوگام­ های متفاوت استفاده می شود. از این رو لازم است که در زمان خرید ایزوگام حتما طبق نیاز از ایزوگامی که نیاز دارید خریداری نمایید. همچنین اینکه در زمان خرید ایزوگام به یک نکته دیگر نیز باید توجه کرد که سعی کنید که حتما ایزوگام با­کیفیت را خریداری نمایید، قیمت ایزوگام طبق نوع و کارایی آنها نیز متفاوت است. ایزوگام دلیجان از جمله ایزوگام­ های با کیفیت است که شما میتوانید خریداری نمایید. قیمت ایزوگام دلیجان نیز برای مشتریان به صرفه و مناسب است و با توجه به طول عمر و کیفیتی که دارد شما می توانید با خرید این ایزوگام از عایق کاری ساختمانتان اطمینان حاصل کنید.

 

عایق ایزوگام

عایق رطوبتی پیش ساخته

این نوع عایق دارای وزن سبک و همچنینی قابلیت انعطاف­ پذیری بالایی دارد. این عایق ­ها به دلیل اینکه در ساخت آنها لایه ای از پلی­ استر استفاده می شود مقاومت بالایی در برابر انبساط و انقباض دارد. عایق ­های پیش ­ساخته پوسیده و شکسته نمی شوند و در دما 130+ درجه و 40- درجه سانتی­گراد هم مقاومت خود را حفظ می کنند.

عایق رطوبتی مایع

عایق رطوبتی مایع به صورت مایع بوده و با استفاده از دستگاه اسپری و یا قلم موبر روی سطوح اجرا می شود. پیش از استفاده از این عایق­ ها سطح باید تمیز و خشک شود. اگر سطحی دارای برآمدگی و شیب است، پیش از عایق ­­بندی باید آن را آماده کرد. از مزایای این نوع عایق می توان به این موارد اشاره کرد:

  • قابلیت چسبندگی به انواع سطوح را دارد.
  • نمونه ­ای از یک ماده ضد اشتعال می باشد.
  • آلودگی و آسیب­ های فیزیکی ایجاد نمی کند.
  • قابلیت رنگ­پذیری دارد.
  • کاربرد آن آسان است و نیاز به افراد متخصص نمی باشد.

 

عایق رطوبتی مایع

عایق پلیمری پاششی

این عایق از مواد پلیمری تولید شده و دارای مقاومت بسیار بالایی است. استفاده از این محصول موجب هیچ گونه آلودگی در محیط زیست نمی شود. اجرای عایق پلیمری نیازی به حرارت ندارد و با پاشیدن و یا پخش کردن آن بر روی سطح مورد نظر اجرا می شود. از مزایای این مدل این است که می توان گوشه و کنار کنج­ ها را به صورت یکنواخت پوشش داد. طول عمر مفید این نوع عایق 20 سال است و در مقایسه با دیگر عایق­ ها بیشتر است.

این مطلب رو به اشتراک بگذار...

Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
WhatsApp
Call Now Button09122878029