در این مقاله می خواهیم ببینیم که ایزوگام دمیده چیست و به طور کلی هرچیزی که در رابطه با آن هست را بررسی کنیم. در مقالات قبلی چند نوع از ایزوگام ها را معرفی کردیم که یکی از آن ها همین ایزوگام دمیده بود که حال وقت آن رسیده است که به طور اختصاصی آن را مورد بررسی قرار دهیم. ایزوگامی که استفاده های خودش را دارد و مزایای جالبی را هم برای ما به ارمغان می آورد. در این مقاله قصد داریم چیستی ایزوگام دمیده را بررسی کنیم، مواد مورد نیاز ساخت آن را بفهمیم و با آن ها آشنا شویم، تفاوت آن را با ایزوگام پلیمری بیان کنیم، کارکرد آن را مورد بررسی قرار دهیم و در آخر هم چند نکته در رابطه با نحوه نصب ایزوگام برای شما بگوییم. پس در این مقاله با ما همراه باشید تا با این ایزوگام بیشتر آشنا شویم.
ایزوگام دمیده چیست
ایزوگام دمیده چیست ؟ همانطور که از نام این ایزوگام هم پیداست، این ایزوگام از قیر دمیده ساخته شده است. در واقع پروسه ساخت ایزوگام دمیده، با دمیدن هوا درون مازوت یا نفت کوره ساخته می شود. در مقالات قبلی هم گفتیم که ایزوگام دمیده در مقایسه با ایزوگام پلیمری عمر و کیفیت کمتری دارد و که این موضوع البته به مواد سازنده این ایزوگام خصوصا به قیر آن بستگی دارد. قیر دمیده، با دمیدن هوا و با فشار به داخل مازوت تولید می شود. دمای این ماده چیزی حدود 200 الی 300 درجه است که به داخل مازوت پمپاژ می شود. این کار، اتم های هیدروژن و اکسیژن را ترکیب می کند و طی این پروسه، بسپارش رخ می دهد. نصب این ایزگام ها مانند ایزوگام های دیگر با مقداری بوی گازوئیل همراه می شود. همچنین دوده هم جزو موادی است که در تولید این ایزوگام استفاده می شود.
مواد مورد نیاز ساخت ایزوگام دمیده چیست
-قیر دمیده که اصلی ترین مواد سازنده آن محسوب می شود.
-فویل آلومینیومی که ضخامتی بین 15 تا 16 میکرون دارد.
-پلی استر هم یکی دیگر از مواد سازنده می باشد.
-تیشو یا همان اسپان باند که در ایزوگام های پلیمری هم از آن استفاده می شود.
-پلاستیک مخصوصی که به رول ایزوگام بسته می شود.
-پودر تالک که یکی دیگر از مواد سازنده می باشد.
قیر دمیده چیست؟
برای اینکه بهتر متوجه شویم ایزوگام دمیده چیست باید یکی از مهمترین مواد سازنده آن یعنی قیر دمیده را بشناسیم. قیر دمیده معمولا به صورت جامد و سخت می باشد. که طی فرایند بسپار و پس از عملیات تصفیه شدن، بوجود می آید. در این مراحل با توجه به روش های ساخت، افزودنی های دیگری نیاز ندارد و به طور مستقیم وارد خط تولید ایزوگام می شود. قیر دمیده دارای خاصیت الاستیکی است که با حاوی اتم های هیدروژن ترکیب شده با اکسیژن هوا می باشد. از قیر دمیده برای خیلی از امور ایزوگام مانند ترمیم و تعمیر ایزوگام استفاده می شود. البته این قیر دمیده در پشت بام، باتری اتومبیل و اندودکاری هم کاربرد های خودش را دارد.
کاربرد قیر دمیده در ایزوگام دمیده چیست
برای بهتر متوجه شدن اینکه کاربرد “ایزوگام دمیده چیست” باید ببینیم اصلا قیر دمیده چه کاربردی به ایزوگام ما می دهد. همانطور که گفتیم قیر دمیده استفاده های زیادی دارد و با علامت اختصاری R نیز نمایش داده می شود. قیر دمیده یک ماده هیدروکربنی است که رنگ آن مشکی یا قهوه ای تیره است. معمولا این قیر به صورت جامد دیده می شود که با افزایش دما، حالت خمیری به خود می گیرد. این قیر دمیده باعث شده اس که ایزوگام دمیده نسبت به ایزوگام پلیمری هم عمر کمتری داشته باشد و هم از کیفیت چندانی برخوردار نباشد. اما قیمت ایزوگام دمیده معمولا پایین تر است.
ایزوگام پلیمری با ایزوگام دمیده چه تفاوت هایی دارد؟
درباره خاصیت های ایزوگام پلیمری در مقالات قبلی صحبت کردیم و اشاره ای هم به تفاوت های این دو ایزوگام داشتیم. حال اگر نمی خواهید که به سراغ آن مقاله بروید، مشکلی نیست، ما به شما می گوییم تفاوت ایزوگام پلیمری و ایزوگام دمیده چیست و هرکدام از آن ها چه ویژگی هایی دارند. ایزوگام پلیمری از قیر خالص 60 و 70 درصد ساخته می شود و مسلما کیفیت بهتری به نسبت ایزوگام دمیده دارد. به این خاطر که قیر استفاده شده در ایزوگام دمیده، از دمیدن هوا به داخل مازوت یا نفت کوره ای بدست می آید که همین موضوع باعث پایین آمدن کیفیت ایزوگام، ضخامت بیشتر آن و عمر مفید کمتر آن می شود.
عمر مفید ایزوگام دمیده چقدر است
گفتیم که عمر مفید ایزوگام دمیده کم است اما می خواهید بدانید دقیقا عمر مفیده ایزوگام دمیده چیست ؟ عمر مفید این ایزوگا ها به طور میانگین 1 الی 2 سال است و در مقایسه با ایزوگام پلیمری که عمر مفید آن 15 سال است، واقعا عمر پایینی محسوب می شود. البته این را هم باید اضافه کنیم که ایزوگام های دمیده ای که ضخامت کمتر از 4 میلی متر داشته باشند، عمرشان حتی ممکن است به کمتر از 6 ماه برسد در نتیجه مجددا باید برای خرید ایزوگام اقدام کرد. حال با این اوصاف چرا از این ایزوگام ها استفاده کنیم؟ پاسخ بدیهی است. قیمت این نوع ایزوگام ها بسیار پایین تر از ایزوگام پلیمری می باشد.
چه نکته های را باید در هنگام نصب ایزوگام دمیده رعایت کنیم؟
حال می دانیم که ایزوگام دمیده چیست و درباره ویژگی های آن هم اطلاعاتی را بدست آورده ایم. زمانی که این ایزوگام را تولید می کنیم باید به نکاتی توجه کنیم که بتوانیم مقاومت آن را حداقل کمی بالاتر ببریم. افزایش کیفیت و خواص فیزیکی متناسب با شرایط محیط، نقش پذیری و نرمی ایزوگامی که تولید می کنیم در کیفیت آن بسیار اثر گذار است. نصب این نوع ایزوگام ها معمولا برای جاهایی مثل انبار ها، تونل ها، گلخانه ها، دامداری ها، استخر ها و پشت بام ها رواج دارد. تولید این ایزوگام ها این حق انتخاب را به مشتری می دهد که اگر بودجه کمی دارد، از این نوع ایزوگام ها استفاده کند. دلیل شناخت این ایزوگام هم اصلا همین است که ما فرق آن را با ایزوگام پلیمری تشخیص دهیم و بتوانیم بین آن ها یکی را انتخاب کنیم.