در این مقاله می خواهیم درباره ایزوگام ناودانی و هر چیزی که درباره نصب آن است صحبت کنیم. تا به حال درباره انواع ایزوگام ها صحبت کردیم و نصب روی سطوح مختلف را هم بررسی کرده ایم. در مقالات قبلی هم به ایزوگام پشت بام، ایزوگام استخر، ایزوگام سرویس بهداشتی و حمام و دیگر سطوح اشاره کردیم. در این مقاله اما به سراغ ایزوگام ناودانی رفته ایم که ببینیم این نوع ایزوگام دقیقا چیست و برای انجام آن چه کار هایی باید انجام داد. در ضمن این موضوع را هم باید به شما بگوییم که اصل تمرکز ما در این مقاله روی نحوه نصب می باشد به این دلیل که ایزوگام ناودانی با ایزوگام های دیگر فرقی ندارد و همان ایزوگام های پلیمری و ایزوگام های دمیده نیز برای نصب اطراف ناودان نیز مورد استفاده قرار می گیرند در نتیجه در خرید ایزوگام نیز تغییری به وجود نمی آید و می توانیم برای برآورد هزینه این کار به طور مثال قیمت ایزوگام دلیجان را استعلام بگیریم. پس بدون معطلی به سراغ این نوع ایزوگام برویم. همراه ما باشید.
ایزوگام ناودانی
در واقع چیزی که امروز می خواهیم درباره آن صحبت کنیم را به اصطلاح ایزوگام ناودانی می گویند. در حالی که قرار است به شما بگوییم که چگونه اطراف ناودان را می شود ایزوگام کاری کرد. همانطور که احتمالا بدانید اطراف ناودان ها محیط های مهمی هستند و از اهمیت بالایی برخوردارند. به همین خاطر هم ایزوگام کاری آن ها با هر نوع ایزوگامی ، نکته خاص خودش را دارد. حال دقیقا در این نحوه نصب ایزوگام ناودانی می خواهیم به شما بگوییم که چگونه می شود این ایزوگام ها را نصب کرد، بدون اینکه به ناودان آسیبی برسد و اطراف ناودان هم به خوبی ایزوگام کاری شود بدون اینکه قیمت ایزوگام گزاف و بالا باشد . توجه داشته باشید که تمام مراحل را شما باید مو به مو اجرا کنید و هیچ گونه اشتباهی نباید در این مسیر صورت بگیرد. به این خاطر که اگر اشتباه پیش بیاید ممکن است موجب خساراتی در آینده شود.
نحوه انجام ایزوگام ناودانی یا سطوح اطراف ناودان به چه صورت است؟
ایزوگام ناودانی یا ایزوگام سطوح اطراف ناودان چگونه انجام می شود؟ تمام سطح ما باید به طرف آب رو ها شیب بندی شده باشند تا آب در سطح ایزوگام به هیچ عنوان جمع نشود. شیب مناسبی که ما باید برای ایزوگام کاری رعایت کنیم 5 درصد می باشد. سطح هایی که دارای زاویه 90 درجه هستند هم باید حتما یا ماهیچه کشی شوند و یا فیله کشی در آن ها صورت بپذیرد. این شیب بندی ها حتما باید مطابق با محل آب رو ها شیب بندی شوند. شیب بندی چهار گوشه و قسمت های دیگر هم حتما باید به نحوی انجام بشود که آب بر روی سطح پشت بام جمع نشود تا حتما به سمت لوله ها هدایت شود. در اطراف ناودان ها، چاهک های آب رو و زیر کولر ها، بهتر است حتما قبل از نصب ایزوگام، حتما یک یا دو لایه اولیه نصب بشود.
حال این موضوع را هم باید مد نظر داشته باشیم که تنها راه خروج آب از پشت بام، فقط و فقط ناودان ها هستند. برای همین هم هستش که باید شیب پشت بام به صورتی تنظیم بشود که تمامی آب های ناشی از باران به سمت ناودان ها هدایت شوند تا آب از سطح پشت بام خارج بشود. همچنین باید دقت کنیم که نصب ایزوگام های ما نیز نباید به صورتی انجام شود که این مسیر را منحرف کنند. پس باید عایق های رطوبتی را موازی با مسیر شیب نصب کنیم. به همین صورت است که ایزوگام ناودانی ما نصب می شود.
چگونه مطمئن شویم آب حتما به ناودان ها می رسد؟
برای این هم که اطمینان حاصل کنیم که آب روی پشت بام به صورت کامل به ناودان می رسد، باید مقداری از ایزوگام را در محل ناودان روی ناودان بکشیم و آن را به وسیله جرارت دادن محکم بچسبانیم. همچنین باید اطمینان حاصل کنیم که ناودان ها توسط ایزوگام ها دچار گرفتگی نشوند. بعد از اینکه مراحل نصب ایزوگام ما به پایان رسید، باید حالا آن را آزمایش کنیم. سطح های شیب دار را می توان با پاشیدن آب بر روی آن ها مثل یک بارندگی شدید، مورد آزمایش قرار دهیم. به طوری که پاشیدن آب به این سطح شبیه به باران باشد. اگر نقصی در این هنگام در پوشش بام وجود داشته باشد، با ظاهر شدن قطرات آب در زیر سقف در فاصله کوتاهی از آب پاشی، می توانیم به این موضوع به طور کامل پی ببریم. حال دیگر “ایزوگام ناودانی” ما کامل شده است.
برای آزمایش ایزولاسیون رطوبتی باید چه کار هایی را انجام بدهیم؟
برای آزمایش ایزولاسیون رطوبتی بام های تخت و فضا های داخلی خیس، همه آب رو ها و کف شور ها را باید به طور موقت، با پارچه های کهنه یا وریقه های پلاستیکی مسدود کنیم. بعد از آن روی سطح را تا ارتفاع 5 سانتی متر آب می بندد و به مدت 24 ساعت باید آن را به همین حالت نگه داریم. اگر ایرادی در ایزولاسیون ما مشاهده نشد، آب را تخلیه می کنیم و قشر نهایی را به اجرا در می آوریم. اما اگر نم زدگی زیر سقف بروز پیدا کرد، باید نسبت به رفع کاستی های ایزولاسیون خودمان اقدام کنیم تا دیگر چنین مواردی را شاهد نباشیم. این موضوع در ایزوگام ناودانی بسیار اهمیت دارد و نباید به هیچ عنوان اهمیت آن را کوچک بشماریم، پس باید نسبت به رفع دقیق آن اقدام کنیم.
سخن پایانی
در این مقاله به علاوه صحبت درباره ایزوگام ناودانی و ایزوگام کردن سطوح اطراف ناودان، سعی کردیم که به شما بگوییم که چگونه به بهترین حالت ممکن این ایزوگام کاری را انجام دهید. همانطور که می دانید هرگز آب نباید به زیر ایزوگام ها نفوذ کند، به همین دلیل هم به شما گفتیم که چگونه باید از این موضوع که آب به ایزوگام آسیب بزند جلوگیری کنید. همچنین درباره آزمایش ایزولاسیون رطوبتی صحبت کردیم که یکی از مهمترین موارد در همین نصب ایزوگام ناودانی می باشد و درست بودن آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. پس در هنگام نصب ناودان و عایق نمودن آن تمامی نکاتی که در بالا گفتیم را رعایت کنید تا بدون مشکل ایزوگام شما نصب بشود. ممنون که در این مقاله نیز با ما همراه بودید.