در این مقاله می خواهیم به تفاوت ایزوگام دمیده و ایزوگام پلیمری بپردازیم. دو نوع اصلی ایزوگام که معمولا در امور مختلف از آن ها استفاده می شود. قبل از اینکه درباره تفاوت این دو ایزوگام با همدیگر صحبت کنیم لازم است که شما هر دوی این ایزوگام ها را بشناسید تا تفاوت آن ها را بهتر متوجه شوید. راستی این را هم مد نظر داشته باشید که در آخر این مقاله مشخص می شود که کدام یک از این دو ایزوگام به دیگری برتری دارد. پس اول از همه به سراغ کاربرد ها، مزایا و معایب و چیستی ایزوگام دمیده می رویم و سپس همین موارد را در رابطه با ایزوگام پلیمری بررسی خواهیم کرد. در آخر هم با مقایسه تفاوت های آن ها با یکدیگر به شما کمک می کنیم که ایزوگام خودتان را انتخاب کنید. پس در این مقاله همراه ما باشید.
تفاوت ایزوگام دمیده و ایزوگام پلیمری
در مقالات قبلی هم ایزوگام دمیده را مورد بررسی قرار دادیم و هم درباره ایزوگام پلیمری صحبت کردیم. تفاوت ایزوگام دمیده و ایزوگام پلیمری (تفاوت ایزوگام BOF و BPP) شاید زیاد نباشد، اما هم به شدت مشهود است و هم تاثیر مستقیمی روی ویژگی های این دو نوع ایزوگام دارد. بگذارید به شما بگوییم که ما الان به شما نمی گوییم که کدام یک از این دو ایزوگام به دیگری برتری دارد اما در آخر خودتان کاملا متوجه خواهید شد که بین این دو ایزوگام کدام را باید انتخاب کنید. این موضوع کاملا به شما بستگی دارد که چه موردی برایتان ملاک باشد و قرار است که از ایزوگام در کجا استفاده کنید. لازم به یادآوری هستش که ما در مقالات قبلی به تفاوت این دو ایزوگام اشاره کرده بودیم اما اینجا می خواهیم این تفاوت ها را کامل تر بررسی کنیم.
ایزوگام دمیده یا BOF چیست؟
ایزوگام دمیده به ایزوگامی گفته می شود که از قیر دمیده یا مازوت برای تولید آن استفاده کرده اند. می توان گفت حتی مهمترین تفاوت ایزوگام دمیده و ایزوگام پلیمری دقیقا در همین موضوع هم می باشد. برای دمیده کردن قیر، هوای داغ 200 تا 300 درجه به قیر داده می شود. این هوای داغ از طریق لوله ها سوراخ دار به محفظه قیر وارد می شود و اتم های هیدروژن موجود در قیر را با اکسیژن ترکیب می کند. این عمل باعث به وجود آمدن مولکول های آب می شود و طی آن عمل بسپارش صورت می گیرد. ایزوگام دمیده به دو صورت ساده و دارای فویل آلومینیوم عرضه می شود و این ایزوگام بیشتر کاربرد های رطوبتی مانند سرویس بهداشتی، حمام، استخر و … دارد.
مزیت های ایزوگام دمیده چیست؟
مهمترین مزیت ایزوگام دمیده که عمده ترین تفاوت ایزوگام دمیده و ایزوگام پلیمری محسوب می شود، قیمت آن است. قیمت ایزوگام دمیده به نسبت ایزوگام پلیمری پایین تر است چون قیر آن خالص نیست. این ایزوگام نرمی و انعطاف بیشتری دارد و نسبت به دما حساسیت کمتری از خودش نشان می دهد.
معایب ایزوگام دمیده چیست؟
کیفیت این ایزوگام ها نسبت به ایزوگام پلیمری پایین تر است که خود این جزو مهمترین تفاوت ایزوگام دمیده و پلیمری محسوب می شود. طول عمر این ایزوگام خیلی کمتر از ایزوگام پلیمری است و بوی نامطبوعی شبیه به بوی گازوئیل را هم دارد.
ایزوگام پلیمری یا BPP چیست؟
قیر ایزوگام پلیمری، قیر خالص 60-70 درصد است. به این خاطر که در این ایزوگام از مواد پلیمری استفاده می کنند، به اصطلاح این ایزوگام را ایزوگام پلیمری نامیده اند. قیر خالص از پالایش نفت خام در پالایشگاه ها بدست می آید که بعد از خارج کردن بنزین، حلال های نفتی، نفت چراغ، گازوئیل و … از نفت خام ب وجود می آید. این قیر معمولا به صورت جامد و نیمه جامد می باشد. نصب ایزوگام های پلیمری بوی بدی ندارند و به دلیل فاصله ملکولی، میزان چسبندگی آن ها بسیار زیاد می باشد. برای همین هم هستش که این ایزوگام ها ضخامت کمتری دارند.
مزایای ایزوگام پلیمری چیست؟
“تفاوت ایزوگام دمیده و ایزوگام پلیمری” در همین مزایای ایزوگام پلیمری مشخص می شود. طول عمر و کیفیت این ایزوگام ها به شدت بالاست و چیزی حدود 15 الی 16 سال عمر مفید آن ها می باشد . از این رو کارشناسان خرید ایزوگام پلیمری را توصیه می کنند . همچنین این ایزوگام ها تحمل تغییرات دمایی را نیز دارند و تا دمای 100 درجه و 5 درجه زیر صفر را قادر به تحمل کردن هستند. وزن این ایزوگام ها پایین است و به همین دلیل هم حمل و نقل آن ها راحت است، هم روی سازه سنگینی نمی کنند و باعث آسیب نمی شوند. قدرت چسبندگی این ایزوگام ها بسیار بالاست و همچنین هیچگونه بوی نامطبوعی ندارند. البته نه اینکه بو نداشته باشند، حداقل بوی آن ها از ایزوگام دمیده خیلی بهتر است و یک انسان عادی را آنقدر اذیت نخواهد کرد. دیگر واضح است که چقدر ایزوگام پلیمری نسبت به ایزوگام دمیده برتری دارد.
معایب ایزوگام پلیمری چیست؟
اگر این ایزوگام ها عیبی نداشتند اصلا بحث تفاوت ایزوگام دمیده و ایزوگام پلیمری مطرح نمی شد. این ایزوگام ها تنها یک عیب دارند و آن هم اینکه قیمت آن ها از ایزوگام دمیده خیلی بالا تر است. به همین خاطر هم ممکن است صرف اقتصادی نداشته باشند.
تفاوت ایزوگام دمیده و ایزوگام پلیمری در چه مواردی است؟
در اینجا به چند مورد از تفاوت ایزوگام دمیده و پلیمری نیز اشاره خواهیم کرد تا بیش از پیش تفاوت آن ها را با یکدیگر متوجه شوید.
-اگر ایزوگام دمیده را روی یک سطح از کاغذ بکشیم یا خودمان روی آن دست بکشیم رنگ آن پس داده می شود و ایزوگام پلیمری معمولا رنگ پس نمی دهد.
-زمانی که ایزوگام را در آفتاب قرار می دهیم نایلون روی ایزوگام، به ایزوگام پلیمری می چسبد و اگر نایلون به سادگی از روی ایزوگام جدا شود مشخص می شود که ایزوگام ما از نوع دمیده می باشد.
-ایزوگام پلیمری در هنگام تا شدن نمی شکند یا ترک نمی خورد. اما ایزوگام دمیده را اگر تا کنیم ممکن است این اتفاقات برای آن رخ بدهد.
-در بالاتر به بوی نامطبوع ایزوگام دمیده هم اشاره کردیم که ایزوگام پلیمری بوی کمتری نسبت به ایزوگام دمیده دارد.
پیشنهاد ما به شما این است که در جا هایی که کیفیت و دوام برایتان مهم است، حتما از ایزوگام پلیمری استفاده کنید ولی اگر دیدید که بودجه شما آنقدری نیست که بتوانید برای کار های کوچک و امور نه چندان مهم، ایزوگام پلیمری بخرید، به راحتی می توانید از ایزوگام دمیده استفاده کنید. در این مقاله متوجه شدیم که ایزوگام پلیمری بدون شک برتر از ایزوگام دمیده می باشد اما قیمت بالاتری نسبت به آن دارد. در کل اما پیشنهاد ما این است که یک بار هزینه بالا دادن بهتر از دچار شدن به هزینه های بیشتر در آینده می باشد.