شماره تماس:
ایمیل :
آدرس:
اتوبان امام رضا بعد از پلیس راه شریف آباد شهرک صنعتی جنت آباد
اتوبان امام رضا بعد از پلیس راه شریف آباد شهرک صنعتی جنت آباد
تفاوت ایزوگام و قیر گونی چیست؟ ایزوگام و قیر گونی هر دو عایق رطوبتی هستند که مانع ایجاد نم در منازل، استخر ها، بام ها و بسیاری از مکان های دیگر می شوند. با نزدیک شدن به فصل پاییز و زمستان و بارش باران و برف، بسیاری از افراد به فکر عایق کاری و جلوگیری آسیب های احتمالی می افتند. از همین رو دست به کار می شوند تا پیش از باران های شدید پاییزی آمادگی های لازم را برای مقاومت در برابر سرما در منازل خود فراهم آورند. ایزوگام و قیر گونی از عایق های رطوبتی پر مصرف و پر طرفدار هستند. برخی از افراد در انتخاب بین این دو شیوه مردد هستند و نمی دانند که کدامشان می توانند مناسب تر باشد. مقاوم سازی ساختمان در برابر رطوبت یکی از موارد مهمی است که هنگام ساختن ساختمان یا زندگی در یک واحد باید به آن توجه کرد. اگر سقف و دیوار ها و کف یک ساختمان در برابر آب و رطوبت مقاوم نباشد، پس از مدتی با باراش باران و افزایش رطوبت هوا، ساختمان دچار مشکلاتی می شود. در ادامه به بررسی ویژگی ها، فواید و معایب و همینطور تفاوت ایزوگام و قیر گونی میپردازیم.
در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم؟
سالهای زیادی است که ساختمانهای مسکونی از خرید ایزوگام برای عایق بندی سقف استفاده میکنند. قیر گونی پشت بام، ایزوگام روف گاردن، قیرگونی سرویس بهداشتی و… همگی از کاربرد های این عایق های رطوبتی هستند. این دو عایق را عایق رطوبتی می نامند از آن جهت که کار هر دوی آنها جلوگیری از نفوذ نم و رطوبت به داخل ساختمان است. قطعا تفاوت این دو باعث شده است تا هر فرد بسته به نیازی که دارد، یکی از این دو عایق را انتخاب نماید.
پیش از این که بخواهیم به “تفاوت ایزوگام و قیر گونی” بپردازیم. ابتدا باید این دو را به صورت جداگانه برسی کنیم. قیرگونی نوعی ورقه سنگین است که در ساخت و ساز از آن استفاده های زیادی می شود.این ورقه های سنگین با آغشته کردن نوعی کاغذ، فایبرگلاس حصیری و گونی به قیر ساخته می شوند.
با ترکیب کردن مواردی که ذکر کردیم ماده ای ضد آب تولید می شود. از این ماده برای پوشش و عایق سقف ساختمان، کف سروریس بهداشتی، استخر و . . . استفاده می کنند.
عایق قیر گونی حدوداً شبیه به ایزوگام است و تنها تفاوت ایزوگام و قیر گونی است که در قیرگونی از آسفالت استفاده نمی شود در صورتی که در ساخت ایزوگام از آسفالت استفاده می شود. با وجود تفاوت بین قیرگونی و ایزوگام از هر دوی آنها به منظور عایق بندی ساختمان استفاده می شود.
قیر های خالص که در فرآیند پالایش نفت خام تولید می گردند، در عایق کاری استفاده می شوند. قیر های خالص به لحاظ ظاهری براق و شفاف هستند. نکته قابل توجه این است که اگر قیر با آهک تماس داشته باشد از خواص عایقی آن کاسته می شود.
نکته دوم این است که هنگام اجرای قیرگونی، در زمان حرارت دادن باید توجه داشت که نسوزد، زیرا قیر سوخته چسبندگی و عایق نخواهد داشت.
از قرون ها پیش از قیرگونی برای عایق کاری استفاده می شد. در گذشته قیرگونی با استفاده از پارچه و لباس کهنه تهیه می شد اما امروزه از کاغذ ها و مقواهای بازیافتی و خاک اره برای تهیه قیرگونی استفاده می شود.
به طور کلی می توان گفت که پوشش ایزوگام نوعی پوشش مقاوم از ترکیب قیر و الیاف مصنوعی است که با استفاده از حرارت چسبانده می شود. تا در نهایت بتواند وظیفه خود یعنی جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به محیط را به درستی انجام دهد.
ایزوگام برای حفاظت از انواع ساختمان ساخته شده است. قیری که در تولید ایزوگام استفاده می شود. مخلوطی از مواد و مایعات آلی است که حالتی بسیار چسبناک و ضد آب دارد. از ایزوگام عنوان ایزوگام پشت بام، ایزوگام سقف و ایزوگام دیوار ها و … استفاده می شود. ایزوگام ها در حالت های مختلفی ساخته می شوند و اصلاً به صورت رول های بزرگ هستند.
می توان عیناً مشاهده کرد که امروزه در بیشتر بناها و ساختمان ها، فونداسیون و ایزولاسیون دیوار ها، سرویس بهداشتی و … از یک لایه عایق رطوبتی استفاده می کنند.
سال های زیادی است که ایزوگام برای پوشش پشت بام و دیوار ها و ضد آب کردن آنها استفاده می شود. این عایق از مواد اصلی است که در ساخت سقف ها به کار می روند و اصولاً اکثر ما در خانه هایمان ایزوگام پشت بام را دیده ایم.
ایزوگام هایی که در بازار موجود هستند هر کدامشان باتوجه به نوع محصول، به صورت تک لایه و یا دو لایه ساخته می شوند که در آن تیشو و پلی استر وارد تشتک قیر می گردد و بعد از آن هم با مواد پرایمری یا قیر دمیده آغشته می شود
توضیحاتی کلی در رابطه ایزوگام و قیرگونی داده شد.در ادامه به برسی مزایا و معایب این دو عایق رطوبتی می پردازیم. برسی تمامی ویژگی های این عایق های رطوبتی می توانند به شما کمک کنند تا بهترین عایق رطوبتی را انتخاب نمایید.
این مطلب رو به اشتراک بگذار...