قیر چیست و چگونه در ایزوگام استفاده میشود

در جواب این سوال که قیر چیست ، باید گفت که قیر نام ماده­ای سیاه رنگ از مشتقات نفت است که حالت خمیری دارد. و در عایق­های رطوبتی و آسفالت به عنوان ماده­ی اصلی سازنده مورد استفاده قرار می گیرد. قیر انواع مختلفی دارد که هر کدام دارای کاربرد متفاوتی هستند. این ماده در پالایشگاه نفت تولید می شود. و انواع مختلف قیر که برای قیرگونی به کار می رود، می تواند میزان هزینه­ای که برای قیرگونی استفاده می شود را تغییر دهد. که این ها همه به شرایط بستگی دارد.

قیمت ایزوگام
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره قیمت ایزوگام و ارتباط با واحد پشتیبانی بروی لینک زیر کلیک کنید
قیمت ایزوگام

قیر چیست

در ادامه پاسخ سوال قیر چیست ، خوب است که بگوییم که نوعی هیدورکربن متراکم است که حالت چسبندگی دارد و در در دو حالت متفاوت بدست می آید. یکی در حالت طبیعی که در زیر تپه­ها و دریاچه­های نفتی وجود دارد و دیگری در حالت قیر تصفیه شده که از ته ­نشین شدن نفت حاصل می شود. روش تولید قیر به دو صورت است، به صورت اجرای مستقیم و دمیدن هوا

قیر چیست

شرایط اجرای زیرسازی قبل از ایزوگام

به طور کلی، نصب عایق روی سطوح لیز و یا ایزوگام روی سیمان خیس، سبب عدم چسبندگی و مقاومت ایزوگام می شود و در این صورت ایزوگام از چسبندگی خوبی برخوردار نبود و بعد از مدتی، امکان جدا شدن ایزوگام وجود دارد. علاوه بر آن رویه­ های بتنی و آجری که یک پارچه ­گی لازم را ندارند نیز جهت نصب ایزوگام، نیازمند اجرای قیر زیر ایزوگام و یا یک زیر ساز مطمئن از جنس سیمان، پرایمر و غیره می باشند. انجام این کار معمولا به دو صورت مکانیزه و دستی صورت می گیرد که در هر دو روش، ابتدا سطح را با کمک یک لایه نازک از قیر پوشانده و چیزی حدود 24 ساعت برای خشک شدن کامل، به آن زمان می دهند. بعد از گذشت این مدت، سطح مورد نظر، آماده نصب ایزوگام خواهد بود.

لایه زیر ایزوگام همان زیر سازی سطح مورد نظر برای ایزوگام می باشد که سبب افزایش پایداری عایق کاری در مقابل رطوبت و شرایط جوی گوناگون خواهد شد. این لایه، عموما از جنس ­های مختلفی تهیه می شود که قیر زیر ایزوگام یکی از رایج­ترین موارد استفاده برای این فرایند محسوب می شود و به افزایش چسبندگی و استحکام ایزوگام نصب شده، کمک زیادی می کند. البته در کنار همه اینها لازم است که گفته شود، که یکی از مواردی که در کیفیت این کار تاثیر دارد، مرغوبیت قیر و همچنین ایزوگام است. اگر در زمان خرید ایزوگام ، متردد بودید، می توانید از ایزوگام دلیجان استفاده کنید. ایزوگام دلیجان با کیفیتی که دارد می تواند نیاز شما را برآورده سازد. قیمت ایزوگام دلیجان هم مناسب و به صرفه می باشد.

انواع قیر

برای اینکه کاملا متوجه شوید که قیر چیست ، لازم است انواع آن را نیز بشناسید. از جمله انواع قیر عبارتند از:

  • قیر طبیعی: نمونه­ای از گونه­ های قیر طبیعت و یا در اثر تبخیر تدریجی نفت خام و تبخیر مواد تشکیل دهنده­ی فرار نفت، با گذشت زمان­های نسبتا طولانی و سال­های بسیار به وجود می آید. به این قیر، قیر طبیعی گفته می شود که دوام آن از قیر های نفتی بیشتر است.
  • قیر نفتی: قیر نفتی از تقطیر نفت خام تولید می شود، قیر به دست آمده را قیر نفتی یا قیر تقطیری می گویند که در برج تقطیر طی دو مرحله­ی تقطیر نفت خام بدست می آید.
  • قیر دمیده: این نوع قیر از دمیدن هوای بسیار داغی است که به قیر خالص در آخرین مرحله تصفیه به وجود می آید.
  • قیر مخلوط: قیر مخلوط همانطور که از اسمش پیداست از مخلوط قیر و یک حلال مناسب مانند بنزین یا نفت سفید به دست می آید. حالت فیزیکی این قیر مایع است و یا با حرارت اندکی تبدیل به مایع می شود.
  • قیر ترینیداد: این قیر را از دهانه آتشفشان خاموش برداشت می کنند. به گونه که روی بسته­ی قیر را می شکنند و قیر موجود در زیر آن را برداشت می کنند که قیر حاصل نیز ناخالصی­ هایی دارد.
  • قیرابه: قیرابه یا قیر امولسیون از مخلوط قیر، آب و یک ماده امولسیون ساز تولید می شود. که مقدار ماده­ ی امولسیون­ ساز در این مخلوط بسیار کم و آب مصرف شده برای تولید این نوع قیر حدود 30 تا 50 درصد وزن قیر است.

انواع قیر

ویژگی های عمومی قیر

از ویژگی­های عمومی قیر می توان به این موارد اشاره کرد:

  1. غیر قابل نفوذ پذیری در مقابل آب و رطوبت
  2. مقاومت در برابر اسید ها، بازها و نمک ­ها
  3. چسبندگی (برای همین ویژگی در صورت استفاده در ایزوگام روی قیمت ایزوگام تاثیر دارد)

معایب و مزایا قیر چیست

از معایب قیر می توان گفت که قیر در موقعیت­های زیر برخی از خواص خود را از دست می دهد، به گونه­ای که نمی شود از آن به خوبی استفاده کرد:

  • تغییر شکل در مقابل فشار و حلال­ ها
  • تجزیه شدن در دمای زیاد و تبدیل آن به ذغال، توام با اشتعال

از مزایای قیر هم می توان به این موارد اشاره کرد:

  • اطمینان از لحاظ کارایی با توجه به پیشینه مصرف
  • صرفه اقتصادی نسبت به برخی عایق های رطوبتی

مزایای استفاده از قیر زیر ایزوگام

قیر زیر ایزوگام از جمله روش­هایی است که برای آماده­ سازی بستر زیر ایزوگام استفاده می شود. استفاده از قیر پاشی بسیار برای عایق کاری مفید و مناسب است. چرا که قدرت چسبندگی ایزوگام به سطح را افزایش می دهد. و این خود اصلی­ ترین مزیت این کار محسوب می شود. چرا که عموما بعد از گذشت مدتی و در اثر عوامل مختلف، ایزوگام شروع به حرکت می کند. و انتخاب یک زیر ساخت مناسب که در بیشتر مواقع توسط کارشناسان صورت می گیرد، در جلوگیری از این اتفاق و تخریب ایزوگام، بسیار موثر است. آب­بندی سطح، از دیگر ویژگی ­ها و مزیت ­های استفاده از قیر کشی زیر ایزوگام است که در سرما و گرما، از ایزوگام محافظت می کند و سبب ماندگاری بیشتر این عایق می شود. تا به اینجا به پاسخ این سوال که قیر چیست ، پاسخ دادیم.

 

این مطلب رو به اشتراک بگذار...

Facebook
Twitter
Telegram
LinkedIn
WhatsApp
Call Now Button09122878029